PRODUSENTER

Aga Sideri

Mellom høge fjell, i hjarte av hardanger ligger Aga sideri vakkert til. I det best tenkelege klima for fruktdyrking vert epletrea dulla og stelt fint med heile året. Epla vert varsamt plukka og frakta til gards. Her får dei seg ein vask før dei vert rive i filler og most til jusen sprutar. Desse edle dråpane tek me vare på, og med litt tid, litt magi og litt hardt arbeid sitt me att med noko heilt fantastisk; Aga sider.

Read More...

Åkre gard

Arita og Gjermund Åkre er 12 generasjons fruktbønder. Dei driv to gardsbruk med frukt, eit på Måge og eit på Åkre. Frukt er grunnlaget og fundamentet i produksjon av most, sider og frukt destilater og mykje av fokusen er i produksjon av unike, intense, og riktige smaker i frukta.

Read More...

Alde sider

På Bleie Gard i Hardanger dyrker de eplesortene Gravenstein, Discovery og Aroma. Når eplene er klare til høsting plukkes de forsiktig, presses og fylles i store ståltanker.

Read More...

Alvavoll Frukt og Sidergard

Alvavoll ligg på ei morenehøgd rett ovanfor Lofthusbygde i Hardanger, På Alvavoll fokuserer me på å produsere kvalitetsfrukt til sal i butikk men beheld dei utsorterte epla sjølve til siderproduksjonen.

Read More...

Amble Gård

Amble Gård ligger i Kaupanger, innerst i Sognefjorden. Her driver vi med økologisk frukt, økologisk grovfor produksjon, turisme, skogbruk og jakt. Vi driver 35 daa økologisk epleproduksjon fordelt på sortene Aroma, Discovery og Eden. Eplehagen er fornyet i årene 2017-2022 og består nå kun av tettplanting. Vi høster konsumepler som leveres til Sogn Frukt og Grønt og presser våre egne press epler. Vi har eget gårdspresseri som ble bygget nytt i 2022. Her presser og pasteruriserer vi juice og lager sider.

Read More...

Anikonic

Anikonic produserer innovative viner med spennende kombinasjon av frukt, bær og urter. Produksjonslokaler er lokalisert like ved Hønefoss. Råstoff som Anikonic viner er laget av er økologisk frukt og bær fra Viken samt håndplukkende urter.

Read More...

Apal Sideri

Apal Sideri produserer frisk og fruktig eplesider på Sæbø i Hjelmeland. Dan Olav Sæbø overtok garden i 2020, og blei samtidig den første Ryfylke-bonden som tappa sprudlande, gyldne dropar heime på garden.

Read More...
Familien på Balholm

Balholm

Balholm AS ble etablert i 1996 av Åge Eitungjerde . Da Åge tok over frukthagen i Balestrand på midten av 90-tallet, han så etter nye måter å utnytte frukta på.

Read More...

Bolstad Neverdal Fruktgard

Me er familien Bolstad/Neverdal (Erik, Torill og 3 born) som bur på Skjolden i Luster kommune, innerst i Sognefjorden.

Read More...

Bringebærlandet

Bringebærlandet ligger en halvtimes kjøring sør for Oslo, i et åpent og frodig jordbruksområde rett utenfor Drøbak. Her regjerer Åse-Marit og Roy, og her dyrker vi bringebær; til sammen seks kilometer med hekker.
Her i de solrike somrene trives bringebærene godt.

Read More...