BRINGEBÆRLANDET
Bringebærlandet ligger en halvtimes kjøring sør for Oslo, i et åpent og frodig jordbruksområde rett utenfor Drøbak.
Her regjerer Åse-Marit og Roy, og her dyrker vi bringebær; til sammen seks kilometer med hekker. Her i de solrike somrene trives bringebærene godt. Da isbreene trakk seg tilbake for 10.000 år siden la de igjen moréner av grus og sand som gjør området til et av de mest fruktbare i landet. De lange dagene og svale nettene gjør at de får en unik smak av sødme og syre – smaken av norsk sommer.
Hvert år kommer folk i hopetall for å kjøpe ferske bær fra gården. Helt fra starten i 2009 har vi vært opptatt av å finne nye måter å bruke bærene på. En av dem var å legge dem til gjæring og lage vin. Så langt nord er det ikke mulig å dyrke vindruer, men bringebær viste seg å være et ypperlig alternativ. Vi er stolte av at vi var de første til å oppdage bringebærenes vinegenskaper.
Den friske smaken kombinert med den røde fargen gjør vinene våre til en unik opplevelse. De første flaskene med dessertvin ble tappet i 2017, og siden har vi utvidet sortementet med en musserende vin laget på tradisjonell metode, en isvin, en aromatisert vin og en mjød. I tillegg lager vi også en alkoholfri bringebærdrikk. Vinleggingen starter på høsten etter at avlingen er i hus og pågår hele vinteren. I likhet med sjampanje ligger den musserende vinen på gjær i mange måneder før den blir satt i stativer, klarnet og degorgert.
Vinene våre har høstet mange utmerkelser og serveres på eksklusive restauranter, i tax free-butikker - og på Hurtigruten.
ÅPNINGSTIDER GÅRDSUTSALG:
10-18 hver dag i sesong og to dager i uka resten av året
Kontaktinformasjon:
Østre Torp
Klommesteinveien 52
1449 Drøbak
Telefon: 975 61 135 / 959 19 233
Epost: post@bringebarlandet.no