Siderhjul_vannmerke3[1]

SMAKSHJUL NORSK SIDER

HANEN har lansert et siderhjul for folk flest. Formålet med siderhjulet er å vise mangfoldet i norsk sider og hjelpe forbruker å oppdage et rikere språk innenfor siderens smaker og aroma.

Norsk sider, på lik linje med øl og vin og brennevin er et rikt og mangfoldig produkt og fortjener et folkelig aromahjul som kan hjelpe folk flest å finne ut av hva en sider smaker og lukter på en underholdene og leken måte. Hjulet er utarbeidet av Pommelier, øl-og vinssommerlier Hans Tryggvason, og designer June Grodatter. - Vi startet med å samle alle aromabeskrivelser vi kunne finne om norsk sider, både hos Vinmonopolet, produsenter og anmeldelser. Prosessen videre var å intervjue ulike produsenter, Vinmonopolet og eksperter for å få en forståelse av produksjonsmetoder og råvarene. - Det har vært en spennende reise og vi ser på dette hjulet som versjon 1. Vi tror norsk sider er i bevegelse og at det vil komme mye spennende sider i fremtiden som krever en oppdatering av hjulet. - Vi håper dette kan til være til hjelp og inspirere folk til å smake mer på norsk sider,
sier Hans Tryggvason.

Slik bruker du siderhjulet

1. Bli kjent med produksjonsmetoder

På bakssiden av hjulet blir man kjent med produksjonssprosessen. Vi har kort forklart hovedtrekkene i norsk siderproduksjon, men merk dere at alle siderprodusenter produserer sin sider på sin unike måte. Med hjulet ønsker vi å vise at de ulike prosessene er med på å gi sideren ulik smak. Ulike epler og ulike gjærings- og lagringsmetoder har betydning for sideres smak og aroma.

2. Hurtiganalyse

Vi har ofte forutinntatte meninger om ulike produkter, så vi oppfordrer alle til å smake på sider blindt og la sansene føre deg til en konklusjon. I midten av hjulet har vi et glass med hurtiganalyse. Den skal være til hjelp for å varme opp sansene og gjøre deg mer bevisst om hva du har i glasset.

3. Finn dufter og smak

SIDERHJULET KAN KJØPES FOR KR 10 PR STK PLUSS PORTO.

SIDERHJULET ER UTVIKLET AV:
Hans Tryggvason: Pommelier, vin- og ølsommelier. June Grodatter Tryggvason: Grafisk designer og visuell utformer.