PRODUSENTER
Solhøi Cider
Solhøi ble startet i 2016 av cidermaker, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn som lager naturlig villgjæret cider, av de beste norske eplene. Produksjonsmetoden er basert på tradisjonell champagneproduksjon, med lang og kald gjæring, naturlig kullsyre på flaske + digorgering
Spildegarden
Spildegarden er ein slektsgard av 4. generasjon som dyrkar frukt og bær. I vårt vetle gardspresseri og Sideri lagar me eit rikt utval Spildemost og Spildesider.
Store Naa siderkompani
Velkommen til Store Naa Siderkompani frå garden med gardsnummer 57 og bruksnummer 2 i Ullensvang, Hardanger. Her vert det produsert og kultivert edle dråper fra Hardanger sine verdensberømte epler. Me lagar både sider og saft tufta på tradisjon, kjærleik, iderikdom og trass, slik det meste er på Store Nå.
Syse Gard
Innerst i Hardangerfjorden i Ulvik finn du Syse Gard med flott utsikt over Ulvikpollen. Vi er en allsidig vestlandsgard med produksjon av både frukt og lammekjøt som er foredla og selt i eige gardsutsal.
Tingvoll Sider
På garden Strupstad i Tingvoll er det tradisjon for å dyrke frukt i de bratte bakkene ned mot fjorden. Her dyrkes mange av de gode, gamle eplesortene fra den gangen oldefar var fruktbonde på garden. Eplene som vokser her foredles til eplemost og eplesider, og snart kan du kjøpe produktene våre i gardsutsalget som bygges opp på tunet.
Ulvik Frukt & Cideri
Fruktgard ligg i sørvendt terreng i Ulvik i Hardanger. Svært gode vilkår for kvalietetsfrukt. Varme somrar og stabile vintrar. Lang tradisjopn for fruktdyrking i Hardanger og Ulvik- på denne garden har det vore dreve fruktdyrking sisan 1700 talet og truleg like lenge med siderproduksjon
Vestavin
I Juli 2021 kjøpte Camilla det nedlagte småbruket «Ystebakken» på Årdalsbakke på Jølster. Der kan ein oppleve Vingarden på Jølst, ein fruktvingard under oppbygging, med utsal, omvisingar med smaking av alkoholhaldige og alkoholfrie produkt, konsertar og andre arrangement.
Villeplet
Vi vil lage en matorientert, knusktørr sider, og kongstanken vår er å redde det utrydningstruede norske villeplet samtidig.
Vi flyttet fra St. Hanshaugen, Oslo til bygda Kjørsvikbugen på Nordmøre i januar 2019. Monikas lange fartstid i vinbransjen resulterte i et sterkt ønske om selv å produsere fermenterte drikkevarer, og eplesider fra Nordmøre ble svaret.