Sider og ost
SIDER OG OST
Sider og ost er en fabelaktig kombinasjon. Jan-Arne Moen driver Frogner Special i Oslo. Han har gitt oss noen tips om hva man bør tenke på når man velger.
Salt og søtt
– Når man velger sider til ost er det viktig å ikke velge sider som er alt for søt. Og velg oster som ikke er for salte. Prosten (modnet kremost av geitemelk) fra Prestholt, Fjellgeit fra Valbjør gård (Mild hvitmuggost laget på geitemelk), Edel Frue fra Tingvollost (Myk hvitmuggost inspirert av den franske camemberten) og Brie fra Ostegården er gode til sider. Jeg har også tatt frem noen lagrede oster der mye av saltet er borte som Holtefjell fra Eiker gårdsysteri (fast rødkittost), St. Pål fra Rueslåtten ysteri (80 % kumelk og 20 % geitemelk) og Fjellost fra Eggen Gårdsysteri (hvitmuggost).
St. Pål fra Rueslåtten Gårdsysteri og Holtefjell fra Eiker Gårdsysteri vil også passe godt til fruktvinene, forteller Jan-Arne Moen.
De milde Prosten og Fjellgeit vil gå til de vinene som er søtere.