Musserende Rosésider
SMAKSTILSATT SIDER
Egge Gård Musserende Rosésider
Produsent: EGGE GÅRD
Fra: Buskerud
Passer til: Aperitiff, lette forretter av fisk og skalldyr, eller hvitt kjøtt
Utsalgssted: Gårdsutsalg, HORECA, Vinmonopolet
Epletyper: Aroma, Gravenstein og andre
Alkoholprosent: 7 %
Syre g/l: 3,7
Sukker g/l: 18,1
Grad av musserende: Champagne-metoden / boblende
Økologisk: Nei
Egge Gård Rosé-sider lages på flere kjente epletyper som Aroma, Gravenstein og andre epletyper. I tillegg benyttes det også noen Engelske sider-epler. Alle dyrket i Lier-området.
Unikt ved alle Egge Gårds sidere er at all sider er fremstilt på tradisjonell Champagne-metode, hvor annengangs gjæring foregår i flasken. Denne produksjonsmetoden er mer arbeidskrevende, men resulterer i større og bedre kompleksitet i frukten. Boblene i sideren blir også mer elegante. Etter annengangsgjæringen tilsettes lokale bringebær Lier som gir farge og smak. Vi har nå gjort Egge Gårds Rosé-sider tørrere enn tidligere år som fungere bedre ved et godt måltid. Sideren er helt uten bruk av eplekonsentrat.
Egge Gård Rosé-sider passersvært godt som aperitiff, eller til lette forretter av fisk og skalldyr eller hvitt kjøtt.
Serveres gjerne kjølig 6–8 °C i champagneglass.