EGGE GÅRD

Eplegården i Lier utenfor Drammen har lange tradisjoner med epler og frukt. Allerede i 1702 etablerte familien Egge seg her og det er i dag 9.generasjon ved Marius Egge som eier gården og markene.

Epledyrkning ble startet på 60-tallet. Egge Gård har siden, med Marius i spissen, blitt en pioner i Norge for alkoholfrie og alkoholholdige drikker av svært høy kvalitet. Her lages det eplemost, eplesider, vinproduksjon og destillat av flere brennevinstyper. I 2022 tok den norske vinimportøren Gaia Gruppen over ansvaret for gården og drift. Fokuset er å videreutvikle Egge Gårds høye kvalitet og det er investert betydelig i vekstområdene og i produksjonsutstyr. Lier er et unikt område for produksjon av kvalitetsfrukt som gir både en unik syrlighet og sødme til kvalitetsproduksjon av drikke.

Egge Gård var den første i Norge som laget sider på tradisjonell metode (annengangs gjæring i flaske) og den første produsent av musserende vin:  Egge ONE (tradisjonell metode) som i dag er tilgjengelig for konsumenter på Vinmonopolet og i restauranter.

Produsent logo

ÅPNINGSTIDER GÅRDSUTSALG:

Hverdager fra 09.00 – 18.00

Lørdag 09.00 – 13.00

Kontaktinformasjon:

Adresse: Baneveien 16
3405 Lier
Kontaktperson: Helge Steingrim

Telefon: + 94094085 / 920 48991