Lier Sider
Lier Sider
Produsent: EGGE GÅRD
Fra: Buskerud
Passer til: Aperitiff, fisk, lette forretter og salt mat
Utsalgssted: Gårdsutsalg, HORECA, Vinmonopolet
Epletyper: Aroma, Gravenstein og andre
Alkoholprosent: 7 %
Syre g/l: 6
Sukker g/l: 10
Grad av musserende: Champagne metoden/boblende
Økologisk: Nei
Egge Gård Liersider lages på flere kjente epletyper som Aroma, Gravenstein og andre epletyper. I tillegg benyttes det også noen Engelske sider-epler. Alle dyrket i Lier-området.
Unikt ved alle Egge Gårds sidere er at all sider er fremstilt på tradisjonell Champagne-metode, hvor annengangs gjæring foregår i flasken. Denne produksjonsmetoden er mer arbeidskrevende, men resulterer i større og bedre kompleksitet i frukten. Boblene i sideren blir også mer elegante. Vi har nå gjort Egge Gårds Liersider tørrere enn tidligere år som fungere bedre ved et godt måltid. Sideren er helt uten bruk av eplekonsentrat.
Liersider passer perfekt som aperitiff, og er også utmerket til lette forretter, salt mat og fisk.
Serveres kald 6–8 °C i champagneglass.