NeRØ FRUKT OG SIDER

NeRø gård ligger i solhellinga til Heddalsvannet og speiler seg mot Gaustatoppen i nord.
Gården har ingen lang tradisjon for fruktdyrking, det startet som så mye annet i livet som en tilfeldig interesse i 2013. Med viten om at beliggenheten her i øst-Telemark, har en klimatisk utmerkethet for frukt og bærdyrking.

Intens planlegging og utplanting av 16000 frukttre i perioden 2016-2018 ble resultatet. På gården drev vi fra før med økologisk kornproduksjon og det var naturlig å videreføre dette også i epleproduksjon. Definitivt ikke det enkleste man kan drive med, men renere råvarer finner man ikke. Når sant skal sies var det allerede før planting av første epletre en godt moden interesse for å gjære råvarene til mer edle produkter.

Etter ymse kjeller-tester startet vi å investere i mer profesjonelt utstyr i 2018 og har vel egentlig bare fortsatt etter det. For moro skyld starta vi å sende inn produktene våre til tester og konkurranser. Med gullmedaljer på siderne våre knapt før blekket på salgsbevillingen var tørka, har ting gått fort siden.

Gården drives i dag av Ole Christoffer og Trine og vi prøver å gjøre mesteparten av arbeidet selv, unntatt all plukkinga da. Vi skal innrømme at mye av arbeidet både med frukthagen og sider- produksjonen er basert like mye på trass og uvitenhet, som av kjærlighet og solskinn Men vi tror alt dette til sammen gir de mest unike, ærlige og særegne produktene. Et Italiensk ordtak sier at det er to ting man ikke skal telle, nemlig antall dager man har levd og antall glass man har drukket. Vi synes det er greit å legge til at det ikke er noe poeng i å telle egne arbeidstimer heller, men vi føler oss utrolig heldige som kan jobbe med dette hver dag hele året. Besøk oss gjerne så skal vi vise og fortelle mye, mye mer.

Produsent logo

ÅPNINGSTIDER GÅRDSUTSALG:

Mandag 10-18
Tirsdag 10-18
Onsdag 10-18
Torsdag 10-18
Fredag 10-18
Lørdag 10-18
Søndag Stengt

Kontaktinformasjon:

Adresse: Hagenvegen 27
3683 Notodden
Kontaktperson Ole Christoffer Røste
Telefon: +47 95154655